DÅ ÄR VI IGÅNG IGEN!

 

Efter många om och men är jag igång och skriver lite igen.
Jag vet faktiskt egentligen inte varför jag tröttnade eller vad det var som gjorde att jag kände att jag inte orkade skriva längre, jag brukade alltid tycka att det var väldigt skönt att skriva av sig och uppdatera om hur träningen går och kunna skriva mer ingående än man kan göra på instagram, det blir ju lätt en wall of text som blir lite för mycket att läsa till en insta-post liksom.
Jag har fått en del förfrågningar att skriva och berätta mer om tävlingar, hur det faktiskt funkar och vad som händer bakom kulisserna, hur resan dit är och hur man mår under tiden, vad som är extra kul och vad som känns extra jobbigt osv – så det ska jag skriva om!
Ikväll blir det mest en uppdatering om att jag är igång igen dock, sen tänkte jag sammanfatta dagens pass lite snabbt för att det kändes lite extra kul med gamla klassiska övningar som jag körde mycket av förr.

En av mina gamla favoritövningar för övre bröst är Inclinepress i Smithmaskinen med smalt grepp, helt sjukt bra grejer dedär!
Den tar så löjligt bra och man får helt galen pump om man kör högreps med typ 50-60kg på stången.
Man håller händerna så att de precis går längs brösten när du har stången i bottenläget och går aldrig fullt ut till utlåsning utan stannar på kanske 80% av full ROM (Range Of Motion).
Kör man på detta sätt utan någon vila i toppläget utan att så fort man kört klart en rep så går man direkt på nästa och pumpar ur, då blir det ruggigt bra drag i strutarna!

Efter den körde vi lite ”vanliga” flyes, dock relativt tungt för en gångs skull och landade på ungefär 15-20 reps med fokus på squeeze som alltid i flyes.
Samtidigt som vi körde lite utsida axlar med sidolyft körde vi french press med Z-stång för lite härligt superset i ungefär 4 set och därefter vart det en omgång viktade dips.
20 dips på KV
15 dips med 10kg i bälte
12 dips med 20kg i bälte
12 dips med 20kg i bälte
11 dips med 20kg i bälte
Det fick bli dagens Bröst/Tricepspass och det avslutades på bandet en sväng mest för att det är rätt gött att gå och ladda ur kroppen lite så man är sådär lagom trött och go nu.
Kött och potatis rätt in i systemet efter duschen och nu är det läggdags känner jag efter en hel del knapprande på datorn här.

Som sagt, BACK in business.
Nu gäller det bara att hålla upp detta =)

Over and out

/M