Stå på dig -  Det kommer alltid finnas folk som inte förstår varför man lägger ner så mycket tid på sin träning och varför man väljer att ge upp vissa saker som alkohol, godis, skräpmat osv. Lyssna inte på de negativa sakerna de säger ang just dessa punkter. De är inga kompisar om de säger att du är tråkig för att du inte hänger med och super.
Man ska få göra precis som man vill och om man väljer att plocka bort alkohol, godis och skräpmat för sin träning så ska man få göra det. PUNKT.
Kör ditt race, sätt dina mål och kör så hårt du kan. Det är ingen annan än Du som bestämmer över dig själv och dina intressen. Stå på dig!

Ge aldrig upp - Även om det känns tungt och segt i träningen, vardagen känns dyster och grå så måste man lära sig se det från den ljusa sidan. Du får chansen att förändra din kropp och skulptera den efter behag. Att göra sitt bästa tycker jag hör till och därför bör du göra dig själv tjänsten att köra helhjärtat och verkligen ta dig tid att lägga upp din träning/kost. Du kommer inte ångra dig.
Hur tungt det än känns, hur jobbigt passet än är, hur mycket du tror att du inte orkar – så kan man nästan ALLTID köra vidare och göra sitt yttersta för att fullfölja passet och göra sina reps. Du orkar mer så Ge aldrig upp!

Ha tålamod - Resultaten kommer inte på en vecka. Du måste våga ge kroppen tid att utvecklas. Att bara leta efter resultat kommer leda till att du stirrar dig blind på vad som inte finns där och därför inte reagerar när det faktiskt händer något.

Avsluta varje pass med samma intensitet som du började med - Kör lika hårt och intensivt genom hela passet, avsluta med samma styrka och bestämda attityd.
Det kommer inte bli lättare att träna, ju längre man kört – Man lär sig älska utmaningen och se tjusningen i träningsvärken, de där sista repsen som gör skillnaden och känslan av total utmattning. DET är träning, Det är fantastiskt. 

Välj dina förebilder med varsamhet - Jag anser att Du bör följa och försöka göra likadant som den förebild Du ser upp till och som besitter den sorts fysik som Du själv strävar efter. Du bör inte lyssna på en person vars träning eller fysik inte tilltalar dig alls, tvärtom – Lyssna på de personer som faktiskt har den fysik du anser är snygg och därmed själv kämpar för. Det finns ju ingen idé att träna på ett visst sätt om du ändå inte vill se ut som personen i fråga gör.

Lita på spegelbilden, inte vågen - Ett återkommande tråkigt problem som ofta sätter käppar i hjulen på allt för många. Folk kollar sig i spegeln och ser ingen skillnad och ställer sig därför på vågen och blir ledsna för att de gått upp 1kg på 2 dagar. Tro mig, det ÄR inte fett som du antagligen tror att det är.
Muskler väger mer än fett. Jag kan inte säga detta nog många gånger.
Vågen lurar tyvärr på tok för många där ute och jag tycker att det är ledsamt att se så många ledsna ansikten på grund av en felaktig bedömning av den där lilla badrumsaccessoaren.
Har du svårt att se någon skillnad? Det har ALLA.
Använd en kompis som du litar på och låt honom/henne göra en bedömning när du börjar med något nytt upplägg eller diet och gör samma sak 1-2 månader senare och LYSSNA på vad de säger.
Du kommer få en helt annan uppfattning av din kropp och du kommer lära dig se skillnaderna när du lär känna din kropp bättre efter hand.

Success

Over and out.

/M